torsdag den 9. juli 2009

Susie i Ekstra Bladet?

Jeg har stadig ikke fået tjekket om Sverre Quist, Ekstra Blads journalisten, brugte min udtalelse i gårsdagens avis. Men det udkast han sendte mig, så sådan ud:

For ti dage siden stillede fodboldholdet ’Stjerneholdet’ en show-kamp i Sundby Idrætspark. Holdet består af tidligere udlandsprofessionelle og topspillere fra Danmark. Truppen tæller navne som Mark Strudal, Miklos Molnar, Cristian Lønstrup og Danmarks fodboldkonge nummer et Michael Laudrup optræder af og til som gæstespiller.

Show-kampen den 28. juni var på overfladen ædel. Organisationen Unge for Menneskerettigheder havde inviteret Stjerneholdet, Fremad Amager og flere andre hold til at spille ved et arrangement, hvor overskuddet ubeskåret skal gå til skolegang og en fodboldbane i Kenya, der skal holde de unge fra kriminalitet og stoffer.

Det blev fortalt på en stribe plakater og på Unge for Menneskerettigheders hjemmeside www.ufmr.dk. Hvad der til gengæld ikke stod noget sted på plakaterne eller organisationens hjemmeside er, at den er stiftet og en del af Scientology.

Og det kommer bag på spillerne, der denne dag bl.a. var de tidligere professionelle brødre Jimmy og Kenneth Kastrup. Sidstnævnte, der var med til at vinde superligaguld til Herfølge Boldklub i 2000 føler, at han er blevet ført bag lyset i det, han troede var en helt almindelig god gerning.

– Der var ingen, der havde fortalt os, at det er Scientology, der står bag arrangementet. Havde jeg vidst det, var jeg ikke stillet op. Jeg gik bestemt ud fra, at det udelukkende handlede om, at hjælpe nogle børn i Afrika, siger Kenneth Kastrup til Ekstra Bladet.

Og den fordækte fremgangsmåde er på ingen måde ny, fortæller Susie Daugaard, der har studeret Unge for Menneskerettigheder i flere år. Hun kritiserede allerede for to år siden organisationen fordi, den delte materiale om menneskerettigheder ud på skoler. Materialer, der var præcis lige så uigennemskuelige som fodboldarrangementet.

– Det skal være et frit valg, om man vil være en del af Scientology, men det valg har man ikke, hvis man ikke bliver gjort opmærksom på, at Unge for Menneskerettigheder er Scientology. Det virker ikke reelt, at gå ud og sige, at man er uafhængig af politik og religion, når man er tæt knyttet til Scientology, siger Susie Daugaard, der er medarbejder ved Dialogcentret.

– Et eksempel på, hvordan tingene bliver blandet er, at Unge for Menneskerettigheder bruger citater fra store historiske personer som Ghandi og Martin Luther King – og så også grundlæggeren af Scientology L. Ron Hubbard, som ellers aldrig er benyttet som en særlig kender af menneskerettigheder. Og når man så henvender sig til børn, bliver problematikken kun skærpet, fordi de er mere hjælpeløse end voksne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar