fredag den 26. juni 2009

Johnny Cash "Hurt"

Gør dig selv en tjeneste og se denne smukke, smukke video. Den er lavet lige inden Cash's død, og det i sig selv, giver videoen en fantastisk dimension. Vi ser en mand, tæt på døden, der ser tilbage på sit liv. Hans furrede ansigt og rynkede hænder, der viser det hårde liv han har oplevet, klippene fra hans liv, den stærke symbolik i de forskelige elementer, og sangens tekst virker utrolig stærkt, syntes jeg. Hvis man kender lidt til Cash's liv, så ved man, at han har levet et hårdt liv med stoffer og druk. Og ved hans side stod hans hustru June, som i sidste ende stillede ham stolen for døren, hvis ikke han blev clean. Det blev han, med hjælp fra June og hans stærke ny-fundne tro på Gud. Tilbage stod en mand, der havde kæmpet mod sine dæmoner og vundet.

Jeg så videoen første gang i Aros i Århus. De havde en udstilling om musikvideoer, og udvalgte videoer blev afspillet i mørke rum, på en væg. Jeg græd, da jeg så Cash's video. Den ramte mig lige i hjertet.



Hvis kvaliteten af videoen ikke er god nok, så gå ind på Youtube og se den her. Hvis du trykker på det lille HQ skilte til højre under selve billedet, bliver kvaliteten bedre. Og hvis du derefter trykker på firkanten med den lille firkant i, får du videoen i fuldskærm, og det giver det bedste indtryk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar