onsdag den 29. april 2009

Emenkaya sekten

Min mand og jeg var til afskedsmiddag på hans gamle arbejdsplads, Dialogcentret i Århus, i går. Det var faktisk gennem Dialogcentret vi mødtes, i det jeg meldte mig som frivillig og fattede interesse for den 1,89 høje teolog på stedet. For at gøre en lang historie kort, så slog jeg ham ned med min kølle og slæbte ham tilbage til  min hule. Og siden den dag har han været min. Det var selvfølgeligt vemodigt at sige farvel til stedet, og stemningen blev understreget af at Dialogcentret rent fysisk også var ved at flytte. Siden det opstod i 70'erne, havde det holdt til i en gammel villa på Katrinebjergvej. Så huset blev også en del af stedets historie. Men økonomi og fornyelse bevirker, at huset nu skal sælges og man vil i stedet rykke ind i mindre, mere moderne lokaler. Da farvel middagen var overstået, blev vi nogle timer i huset, fordi Tom skulle interviewes til et DR radioprogram, der hedder "Det 3. øre". Journalisten, Kristian Leth, skulle komme til Katrinebjergvej og derfor havde vi nogle timer at slå ihjel inden. Det meste inventar på stedet var allerede blevet pakket ned, men de forskellige mapper, omhandlende diverse mere eller mindre kendte sekter stod stadig på hylderne. Her faldt jeg over en sekt, der blev forholdsvis kendt af offentligheden for nogle år siden, og som optog mig meget. Emmenkaya hed den og blev ledet af en voldspsykopat der hedder Uffe Hove. Det der gjorde sagen speciel, var at en kvinde, Ellen-JohannTandrup, døde i en sadomasokistisk ritual, hvor en ung pige, Krista Bindslev Christensen, også deltog. Krista var kun 14 år og var blevet bragt ind i sekten af sin mor, biolog og tidligere Steiner-lærer Hanne Bindslev. Gruppen bestod af en række kvinder, deres børn og Uffe Hove. Uffe Hove var gruppens leder og guru. Han var uddannet Hailpraktiker og var en ret populær terapeut i Steiner-kredse i 1990’erne. Han udviklede en teori der i sin enkelthed gik ud på, at kvinder skulle underkaste sig ham, og han som mand skulle nedbryde deres Ego, som han kalder for kvindens SJÆL, hvorpå hun kunne opnå spirituel vækst. Det skulle gøres ved trænge ind i kvinde bagfra analt. Dette udfra tanken at vores sanser fx synet, er rettet fremad, men at vi bagtil er forsvarsløse. Han skriver selv: 

 „Slavetøsen, må i sandhed vinde indsigt for sine vidnderlige egenskaber til hengivelse og livets adgang. Dette kan hun dog kun lære i hendes legemes natur, da hendes sjæl indeholder helt andre perspektiver. Kvindens drift imod egen opfyldelse, er forårsaget i hendes sjæls konfiguration, ikke i hendes legemes væsen og udformning. Kvindens legeme, er helt og holdent skabt til glæde, og inspiration, samt livets givelse. Hvorimod kvindens sjæl indeholder helt andre drifts aspekter. Jalousien, misundelsen og forfængeligheden, lever i kvindens sjæl … Dette er et frygteligt faktum, og det er medskaber omkring verdensløgnen omkring årsag og skyld. Slavetøsen, skal føres til afstemning med sin skyld, og årsag til samme, først da får slavetøsen, kvinden sin naturlige lynafleder og herigennem mulighed for frisættelse … Det er Masterens opgave, at føre slavestøsen til afstemning, med hendes skyld, og herigennem bevirke slavetøsens frisættelse til livet, med livet."(...) Dette værn, vi bærer bagud, skal brydes hos slavetøsen, og det er et stort arbejde, da vores samlede vilje ligger på dette værn". At arbejde med slavetøsens røv er, at arbejde med slavetøsens viljenatur. Ved en gennemtrængning, af slavetøsens bagudrettede værn, kommer Masteren ind i en blødhed … hård udadtil, men saftig og blød i det indre." Bagdelen skal bearbejdes, „som skulle han indtage en by. Først skal han bryde ringmuren [anus, red.].Herefter, skal han trænge dybt ind i byens indre, og føre indbyggerne til underkastelse. Herefter skal han tilegne sig alle rigdommene i byen … Sluttelig indsætter han en til, at styre byenMasterens dominans af slavetøsens vilje."

 

Efter dødsfaldet stod gruppen af kvinder sammen. De mente, at dødsfaldet var et uheld - på trods af at Ellen var blevet tævet til døde - og at Uffe var uskyldig. Det mente den unge pige, Kristas, mor også, indtil hun fandt ud af, at Uffe Hove faktisk havde indledt et seksuelt forhold til de unge pige. 

Uffe Hove blev dømt for hændelsen, dog ikke for mord, men vold med døden til følge. Herudover blev han dømt for forholdet til Krista. Han fik 7 års fængsel. 

Sagen stoppede ikke der, for Krista var blevet så hjernevasket af Hove, at hun var overbevist om at hun var dybt forelsket i manden, og ikke kunne leve sit liv uden ham. Hun blev fjernet af de sociale myndigheder, og anbragt på en institution men stak gentagne gange af. Hun ville tilbage til Emenkaya sekten, hvor hun ville vente på Hove. I dag er Krista myndig og er stadig under Hoves indflydelse. Han blev løsladt sidste år og Krista ventede på ham. Det sørgelige i denne sag, er at en mand der er dybt psykopatisk, der udnytter og manipulerer sine følgere og som endte med at tæve en kvinde til døde, nu er på fri fod, og har genoptaget sit virke som leder og guru. Og hvad endnu mere sørgeligt er, så er Krista stadig fanget af den mand der misbrugte hende fra hun var 14 år gammel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar